Stichting Ibtisama

Stichting Ibtisama is een vrijwilligers organisatie die zich sinds 2014 actief inzet op het gebied van gezondheid, onderwijs, maatschappij en opvoeding. Ibtisama betekent glimlach, zo probeert Stichting Ibtisama kleine steentjes bij te dragen, want iedereen verdient een glimlach.

Knowledge, development and awareness make people more powerful and successful in their lives.

Meer informatieBezoek het forum

Activiteiten en doelstellingen

Stichting Ibtisama heeft als doelstelling vrouwen, meiden en kinderen met een niet westerse achtergrond te ondersteunen en waarnodig meer zelfredzaam te maken. Een belangrijk uitgaanspunt is dat de activiteiten die wij organiseren in de Nederlandse taal zijn. Activiteiten die wij voornamelijk organizeren zijn:

Huiswerkbegeleiding

Voor alle kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool die zich bevindt op de locatie MFC de Spil.

Vertrouwenspersoon

(Taal)ondersteuning bij bezoek aan huisarts of ziekenhuis op een vertrouwelijke en betrouwbare manier.

Themabijeenkomsten

Met interessante onderwerpen zoals bijvoorbeeld gezondheid, onderwijs, opvoeding en maatschappij.

Sociale/ontmoetingsbijeenkomsten

Mensen van bepaalde groepen of famillie bij elkaar brengen door middel van feesten of bijeenkomsten.

Bezoek ons forum!

Op het forum kun je met andere mensen je verhaal kwijt of meer informatie en tips krijgen over bepaalde onderwerpen en thema's. Het forum wordt goed beheerd en je kunt makkelijk met iedereen over onderwerpen en thema's praten of discusseren.

Locatie en bereikbaarheid

Stichting Ibtisama organiseert huiswerkbegeleding vanuit MFC de Spil in Malburgen West. Hier worden inloopbijeenkomsten voor vrouwen iedere woensdagochtend georganiseerd vanuit Het Huis voor de wijk. Het Huis voor de Wijk ligt midden in de deelwijk Immerloo, het gebouw deelt het schoolplein met een locatie van de Mozaïekschool. Naast het Huis voor de Wijk ligt de Katholieke basisschool Johannesschool. Het is goed te bereiken te voet, met de fiets en het OV. Er is beperkte parkeerruimte voor het Huis voor de Wijk en ruime parkeergelegenheid in de omgeving.

Eimerssingel-Oost 266
6834 CZ Arnhem

stichtingibtisama@hotmail.com

+31 6 38787555

Je bericht is verzonden, dankjewel!